BACK
Romania la MWC 2015

02 Mar

14 companii din România, prezente la MWC 2015 din Barcelona

Mobile World Congress se desfășoară anual la începutul lunii martie, iar în ultimii ani România este o prezența constantă. În 2015, prezența României la Barcelona a fost marcată de lansarea de produse și prezentarea de soluții dezvoltate de români. Companiile din România au fost: Visual Fan SRL din Brașov, IT Six Global Services SRL din Craiova și Ropardo SRL din Sibiu, M&M Medianet SRL, Sphinx IT SRL, Dapredi Soft Systems SRL și Infobest România SRL din Timișoara; din Cluj a participat Arobs Transilvania Sortware SRL, Codespring SRL, Altom Consulting SRL, Fortech SRL și Net Brinel S.A; din Capitala țării au luat parte Simartis Telecom SRL și Rinf Outsourcing Solutions SRL.

Visual Fan a adus pe piața telefoanelor inteligente trei modele sub brand Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign și Viva H7 Extreme. La capitolul soluții software, clujenii au atras atenția prin AROBS Transilvania Software și serviciile TrackGPS și Optimall SFA și prin aplicațiile iSpeed Cam, Be Alert și SpeedGuard de la Codespring.

Monitorizarea sănătății a fost de interes pentru români și pentru dezvoltarea unor soluții în acest sens, două dintre acestea fiind ZivaCare și MyHealth de la Ropardo. O altă aplicație interesantă a fost adusă de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care facilitează învățarea noțiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere.

Compania Sphinx IT din Timișoara a prezentat Howdy, o aplicație mobilă care aduce la un loc toate soluțiile de chat cunoscute, de la Facebook și Hangouts până la celebrul Yahoo! Messenger, și iSchools, o soluție inedită pentru notarea elevilor și liceenilor. Alte lansări sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet sau soluția Bubble a celor de la Simartis.