BACK
Innovation Labs 2015 Boost Day

07 Mar

Innovation Labs, programul prin care tinerii își transformă ideile în proiecte de succes

Innovation Labs 2015 a fost a treia ediție a unui program dedicat tinerilor cu idei creative și inovatoare, bazate pe tehnologiile disponibile. Anual, competiția îi vizează pe toți tinerii pasionați de tehnologie, dar și pe cei cu idei noi în design, marketing, comunicare publică sau pe cei atrași de lucrul efervescent într-o echipă dinamică.

În 2015, Innovation Labs a debutat prin două Hackathoane, care s-au desfășurat simultan în București și Cluj, pe 7 martie. Timp de 24 de ore tinerii participanți au lucrat în echipă pentru a transforma o idee tehnică într-un prototip minimal, reușind în final să convingă publicul și juriul de potențialul său.

Boost Day și câștigători

Odată încheiată întrecerea de 24 de ore, juriul alege cele mai bune proiecte care se bucură de mentorat și intră în etapele următoare ale Innovation Labs. Astfel, pe 20 și 29 aprilie, echipele și-au prezentat evoluția în fața mentorilor, partenerilor și investitorilor, în cadrul evenimentului Boost Day care marchează jumătatea programului Innovation Labs 2015. Boost Day a fost împărțit în două categorii: Disruptive Retail și Mobile, și Internet of Things.

Pe 25 mai, în cadrul evenimentului Demo Day, participanții Innovation Labs 2015 și-au prezentat pe scenă și la stand prototipurile de produse IT dezvoltate în ultimele trei luni alături de mentorii lor. Premiul „Best Business” a fost câștigat de Vitabox.me, aplicația pentru pasionații defitness ce propune planuri de suplimentare nutrițională în funcție de obiceiurile deantrenament ale fiecărui utilizator. Echipa Eskimo a revendicat premiul „Best Product”, iar premiul „Best Pitch” a fost luat acasă de tinerii care au dezvoltat produsul Coinfetti, soluția de convertire automată din bitcoins (monede virtuale) în monedă fizică, instant, pe cardul de debit al utilizatorului.