BACK
Viata sociala in fotografiile lui Costica Acsinte

04 Jun

Viața socială surprinsă în fotografiile lui Costică Acsinte a ajuns la F64 – expoziție și lansare de carte

La începutul lunii iunie, F64 a găzduit lansarea de carte și expoziția dedicată vieții sociale surprinse de fotograful Costică Acsinte în urmă cu aproape jumătate de secol. Vernisajul a avut loc pe 4 iunie, iar cartea în care au fost alese cele mai interesante și captivante imagini cu viața socială din Slobozia se numește “Foto Splendid/ColecțiaCostică Acsinte. Viața socială”.

Evenimentul s-a derulat în sala expozițională a F64, unde a fost găzduită și expoziția cu 23 dintre fotografiile realizate de Costică Acsinte și digitizate de Cezar Popescu. Fotografiile incluse în carte sunt cu oamenii obișnuiți din Slobozia imortalizați la studioul “Foto Splendid” al lui Costică Acsinte.

Digitizarea a fost începută în 2013 de către Cezar Popescu, iar în februarie 2014 un articol al publicației “Time” a atras atenția mai multor oameni asupra acestui proiect. Au urmat numeroase articole în presa românească și cea internațională generalistă și de specialitate. Acesta este cel mai mare și cunoscut proiect din România de digitizare a operei unui fotograf. Colecția lui Costică Acsinte cuprinde mii de fotografii, 5.000 dintre plăcile fotografice fiind la muzeul din Slobozia, alte 3.000 și mai multe fiind la oamenii din județ. De asemenea, colecția mai cuprinde și fotografii realizate pe film.