BACK
Saruturi fotografiate de Vlad Eftenie (3)

13 Nov

Dragoste și artă în București prin evenimentul Love is in the ART

În acest weekend, îți recomandăm o serie de evenimente la care poți participa gratuit.

Între 13 și 15 noiembrie, în București se desfășoară prima ediție a evenimentului Love is in the ART, în cadrul căruia Vlad Eftenie are vernisajul expoziției foto Loves is in the Photography.

Tema pricipală a evenimentului este sărbătorirea modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Acesta este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție și aduce în fața publicului, timp de trei zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

Vineri, 13 noiembrie, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, se desfășoară vernisajul expoziției foto Love is in the Photography, semnată de Vlad Eftenie, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români recunoscut pentru fotografiile sale de stradă și în care surprinde diverse momente inedite, și de Adi Bulboacă, unul dintre cei mai talentați fotografi de teatru.

Mai jos sunt câteva dintre fotografiile lui Vlad Eftenie

Saruturi fotografiate de Vlad Eftenie (4)

Saruturi fotografiate de Vlad Eftenie (2)

Saruturi fotografiate de Vlad Eftenie (1)

Bucureștenii sunt apoi așteptați la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show gândit de Momo Sanno, un artist a cărui carieră se întinde pe parcursul a 15 ani, perioadă în care a dansat în peste 2.000 de spectacole, în prezența a 2.000.000 de spectatori. Momo Sanno își fascinează audiența de fiecare dată printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici și influențe, reușind constant să creeze momente vibrante.

Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucureștenii sunt așteptați la spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seară, la proiecția filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J‘ai Bistrot, de la ora 19:00. Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câștigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din București, în cadrul primei ediții a evenimentului Love is in the ART.

Sâmbătă, 14 noiembrie, Love is in the ART va continua sâmbătă, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul și regia semnate de Mălina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiecția filmului „Love Bus: cinci povești de dragoste din București”, de la ora 22:30. În programul proiecțiilor de film se află și „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton și Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste aşezată în superba metropolă Milano la final de mileniu. Filmul, programat sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mici sunt așteptați de la ora 18:00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creangă le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion și Gelu Colceag. Teatrul de Artă își deschide porțile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuț, piesă care îi are în distribuție pe Florentina Năstase, George Constantinescu și Valentin Terente.

Duminică, 15 noiembrie, la Teatrelli, de la ora 19:00, se va derula spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J‘ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.